Ett eget rum

november 5, 2006

Saker man alltid behöver

Filed under: Böcker,Shopping,Utflykter — klotho @ 09:41

Mina storstilade och aktiva planer för lördagen ströks allteftersom dagen gick. Vid 13.00-tiden tog jag S-bahn in till stan, mest för att jag behövde nya strumpbyxor. Tog bara munkjackan på mig och jag hamnade precis på gränsen till att frysa, men eftersom 715 kom åkandes mot hållplatsen så skippade jag att rusa in och byta och vänta i femton minuter på nästa vagn.

Åkte direkt till Buchhaus Stern-Verlag för att ta en fika och kolla runt lite på böcker. Min absoluta favoritbokhandel, om det inte vore för att nästan alla böcker är på tyska. I utbudet så märker man skillnaden mellan att ge ut böcker för 9 miljoner människor jämfört med 90 miljoner människor. Åh, vad jag vill kunna läsa tyska flytande! Så många böcker att läsa, så många nya författare att upptäcka. Vid den lilla sekretären vid en av kassorna lägger de alltid upp antikvariska böcker och hittade en tunn liten bok om Dufy för endast €2.50. Hans målningar på ena sidan och kommenterande text på tyska på andra sidan. Det kändes som en lagom nivå för mig att ge mig i kast med, titta på bilder och läsa texten. 🙂

Stern-verlag

Gick sen vidare upp till avdelningen för utländska böcker och tidningar, mest för att kanske hitta någon rolig fransk tidning. Min stackars franska är hårt trängd av tyskan men ska jag nu ner till mötena i Lyon så skadar det inte att ha gjort lite utrymme för att några ord och ordförståelse skall sippra ut. Även om det pratas engelska så märker jag hur mycket de uppskattar att jag försöker på franska. Efter förra årets 2+1 veckas franskstudier fick jag många komplimanger för min förbättrade franska, men tyvärr så krävs det ju underhåll… Istället för en fransk tidning så blev det två engelska böcker: Friends, Lovers, Chocolate av Alexander McCall Smith och The thirteenth tale av Diane Setterfield och jag erkänner att jag föll för dem i kombinationen titel och omslag. Sen så bläddrade jag lite i dem för att som jag kommer att läsa dem och de verkar i alla fall lovande.

 Lördagens bokinköp

Fikade på deras café i bottenvåningen och gick sen vidare och köpte strumpor och helt oplanerat så gled lite nya underkläder med på kassakvittot också. Tack gode gud för Mastercard som tillåter sådana utsvävningar! Jag som verkligen skulle hålla i plånboken och spara mig fram till Berlin-resan. När jag sedan gick in på Kaufhaus för att ta mig till matavdelningen så passerar man DVD-avdelningen, ja inte jag då. Jag stannade till där istället. Köpte två DVD på rea, Sabrina med Audrey Hepburn och Humphrey Bogart samt You’ve got mail med Meg Ryan och Tom Hanks. Ja, ja, jag vet. Bara för att det är rea så måste man inte handla, men det kändes som ett svagt men ändock ett behov hos mig när jag såg dem.Kvällen blev en lugn och stillsam historia med lite bokläsande, filmtittande och prat på nätet. Förstår inte varför jag inte skaffade bredbandsuppkoppligen redan första vändan här nere? Internet är en välsignelse och ger mig en rejäl dos av socialisering i min lilla tyska bubbla.

Läser just nu:

William Shakespeare – En man för alla tider av Kent Hägglund

Friends, Lovers, Chocolate av Alexander McCall Smith

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: