Ett eget rum

januari 21, 2007

Bortglömda rader…

Filed under: Blandat svammel — klotho @ 11:48

Skrev dessa rader då Per härjade runt i delar av Sverige men kom på att jag faktiskt aldrig lade ut dem på bloggen, så här kommer de istället för nya rader om min tyskakurs, shoppingrunda och casinobesök…det får bli vid ett senare tillfälle.

Idag är det ganska precis två år sedan jag åkte ner till Tyskland för att jobba därnere i ett halvår (som sedan tänjdes ut som ett mycket segt och långt tuggummi över en tvåårsperiod). Det var söndagen den 10 januari, dagen efter Gudruns stora framfart och ödeläggelse. Känns lite märkligt att sitta här idag och läsa om orkanvarning och att man helst inte skall gå ut. Hörde dessutom ett rejält brak alldeles nyss, men det var inget som flög förbi mitt fönster iaf. Träden utanför fönstret pressas hårt men står än så länge hela kvar. Två år är en lång tid och jag har ännu inte riktigt gjort bokslut över tiden i Tyskland, kanske med tanke på att det inte är avslutat. Jag gör fortfarande samma jobb i Sverige som därnere förutom att jag inte längre själv kan gå ner på terminal och övervaka jobbet på plats (som om jag sprang så himla ofta på terminalen därnere…not). Nu håller vi som bäst på att planera in första besöket i Mettmann, ett transportmöte med representanter från fem olika enheter (från fyra företag). Det ska bli roligt att åka dit, hälsa på dem, mina kollegor som jag faktiskt saknar och telefon uppväger inte alltid den personliga kontakten.

En månad har jag tillbringat i Sverige, eller för att vara exakt 32 dagar. Under den här tiden har jag hunnit med att:

Träffa vänner, fira jul med familjen

Äta på Marsala

Fika på Brogyllen, Steinbrenner & Nyberg, Condecco, Greenwich, Husaren, Caféva (vissa av dem har fått flera besök)

Haft kompisar på middag och fika hemma hos mig

Sett Djävulen bär Prada, Paris, Je t’aime och Andras liv

Köpa en tavla

Köpa en ny hallmatta

Köpa nya huvudkuddar och nytt påslakanset

Så har jag jobbat också…

Sen är det en hel de som jag ännu inte hunnit med, men jag jobbar på det.

Det är otroligt skönt att få vara i sitt eget hem, bland sina egna grejer. Det är otroligt skönt att vara i ett sammanhang där man hör hemma. Att gå ner till hållplatsen och höra någon ropa ens namn och så visar det sig vara en kompis som man pratar bort en stund med. Att gå på Göteborgs gator och träffa ett bekant ansikte som man inte sett på två år och prata om förändringarna som skett under tiden man varit frånvarande. Jag har förstått betydelsen av att höra till, känna sig hemma. Vissa kanske aldrig gör det, men någon form av behov av att känna tillhörighet har de flesta människorna. Det största felet med att jag aldrig kände mig hemma i Düsseldorf var just att mina möjligheter att skapa mig ett eget sammanhang alltid hakade upp sig på att jag skulle ”snart vara tillbaka i Sverige igen” och att jag aldrig visste riktigt säkert när jag skulle ner igen och hur länge. Av otydliga budskap blir man förvirrad. Det gäller både barn och vuxna.

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: