Ett eget rum

januari 31, 2007

Michael Connelly höll mig vaken…

Filed under: Böcker — klotho @ 21:55

 …alldeles för länge igår natt. Har han inget hyfs karln?

Läste ut Michael Connellys Fällan efter att ha fikat med K på Steinbrenner & Nyberg. Den var rätt okej faktiskt och lättläst. Kommer ihåg Poeten lite svagt men minns dock att jag tyckte den var jäkligt bra däremot så kommer jag inte ihåg så mycket av den andra boken där McCaleb och Bosch räddar livet på varandra. Den var uppenbarligen inte lika minnesvärd. Var klar med läsningen kl 00.15 men då var jag spytrött och ändå klarade jag inte av att varva ner hjärnan förrän närmare 01.30. Seg dag på jobbet med andra ord.

Tyska imorgon så det blir till att göra tyskaläxan på lunchen. I lika god tid som vanligt…

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

I Fällan så låter Michael Connelly två karaktärer från hans tidigare böcker mötas och de turas också om att ha huvudrollen, d v s deras tankar löper växelvis genom kapitlen.

Åtta år har gått sedan Poeten begick sina bestialiska mord och Rachel Walling har under större delen av den tiden varit utlokaliserad till FBI:s lokalkontor i South- respektive North Dakota som ”straff” för hur hon agerade i jakten på Poeten. Mannen som visade sig vara hennes chef. Nu har han återuppstått och via Rachel meddelat att han begått nya mord och lik har hittats nedgrävda i öknen utanför Las Vegas. Ungefär samtidigt så har Terry McCaleb dött av hjärtinfarkt, framkallad av någon misstänker hans änka och kontaktar Harry Bosch. Harry och Rachel möts under jaktens gång och det visar sig att de siktar mot samma mål även om vägen dit har skiftat för dem båda. En klassisk deckare av gediget hantverk. Mord men inte alltför otäckt. Möjligtvis kan jag tycka att personteckningen av Poeten är lite väl tunn, men man behöver kanske inte alltid begripa sig på mördare?

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: