Ett eget rum

juni 16, 2007

Inte fullt så nödvändigt…

Filed under: Uncategorized — klotho @ 23:45

Jag har plockat ner mina DVD-filmer från översta hyllan och sorterat upp dem…men inte lagt tillbaka dem. Skrivit upp de jag har (ännu en lista) som påbörjat en önskelista över de filmer jag skulle vilja (Casino Royale – för Daniel Craigs skull, Afrikas Drottning, Veronikas dubbelliv, och tänk om man kunde få tag på den spanska filmen Boca boca som jag såg på filmfestivalen för en jäkla massa år sedan…).

Sen har jag tittat på nästan hela I hennes skor, delar av Bull Durham, en gnutta från Om det ändå vore sant (tror jag filmen hette, men jag har bara den tyska översatta titeln) och konstaterat att P fortfarande har Erbsen ab halb 6 hos sig. Han ska se den snart lovade han i förra veckan…nåja, jag har iofs inte saknat den bara noterat dess frånvaro. Skulle nog vilja ha Das Leben des Andren…och just nu så kom jag att någonstans så har jag Pulp fiction eller är den också utlånad? Hmm…

Kuriosa: Flykten från New York heter Die Klapperschlange på tyska och ni har väl koll på denna framtidsversion: Snake Plissken sliter sönder ett kasettband med olämplig information. 1981 så var nog inte microchip ett vanligt begrepp misstänker jag.

Flykten från New York ingår i ett ”Cinemathek” där filmrecensenterna på Süddeutsche Zeitung har gjort ett urval av hundra filmer som de har sett till att de blivit utgivna igen i speciella fodral med en analys av filmen på en av flikarna (det finns hundra böcker också) och det är allt från Rio Grande, Batman, Sista tangon i Paris, Fargo, Lost in Translation till Ingmar Bergmans Smultronstället. Filmerna kostar dessutom bara 9,90 euro i denna utgåvan. Prisvärt, om man är tysk. Tyvärr så är jag inte sugen på att ha en spansk film med tysk undertitel. Engelskspråkiga filmer fungerar dock.

Imorgon…hmm…senare idag ska jag ta itu med det jag hade planerat att göra idag. Nämligen sortera bland bergskedjan av papper och tidningar samt sortera tvätten. Man kan ju iaf ha en målsättning.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: