Ett eget rum

juni 23, 2007

Små grodorna…*

Filed under: Uncategorized — klotho @ 17:11

Då har man överlevt ännu en midsommarafton. Denna gång på klassisk mark, d v s sommarstuga i sommarstugeområde. Både stugan och området är trevligt och ligger mycket nära sandstrand och hav. Synd bara att det duggregnade och var ganska kallt även om det klarnade upp framåt kvällen.

Skillnaden från de senaste midsomrarna och denna är att det varit majoritet av nyktra alkoholister på de tidigare midsommarmiddagarna. Det fanns inga sådana i år, däremot en man som krävde att få äta sill och potatis som en ursäkt att få hälla i sig snapsar. Lyckligtvis så blev bara mer tjatig men dock hanterbar. Att däremot hälla i sig den mängden snapsar (tillsammans med övrig alkohol icke att förglömma), ca 7-8 stycken och sedan visar det sig att karln tänkt köra bil vid 10.30-tiden morgonen efter. Har man dessutom en egen liten alkoholmätare med sig så borde man nog snarare tänka över sitt alkoholintag snarare än att kontrollera hur mycket man kan dricka. Jag nämnde hur bra jag tycker att det är med alkolås på bilar, men han nappade inte på den diskussionen…

Faktum är, vill han så får han supa ihjäl sig, men att ge sig ut i trafiken och inte var helt nykter är omdömeslöst. Men medelålders män, tja även andra, har ju inte klart omdöme där.

Annars var det en trevlig småputtrig afton med god mat och gott att dricka med en avslutande promenad att titta på vågor som slog mot sandstranden.

Resandet gick också bra, tack vare platsbiljetter. Det är ju ingen sträcka (söderut mot Malmö, räknat från Göteborg) som jag har lust att resa obokad i midsommartid. Jag är för gammal och bekväm av mig för det.

*= Nix, det enda som sjöngs var diverse ekivoka snapsvisor.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: