Ett eget rum

oktober 5, 2007

Tjejkväll på Bauhaus

Filed under: Lägenhet — klotho @ 10:56

Ett sextiotal kvinnor samlades på ett Bauhaus-varuhus i Göteborg igår kväll. Till viss förvåning för de män som fick tränga sig förbi massan av kvinnor. Som representanten från Bauhaus sade ”vi försöker nå en målgrupp som vi inte ser så mycket av” och så hade de ordnat en kväll då tjejer aka kvinnor kunde få information om målning, läggning av ”klickgolv” samt kakling.

Uppdelade på tre grupper vandrade vi runt på de tre stationerna och blev förevisade materiel, tekniker mm och fick chansen att ställa frågor. Både intelligenta sådan och tja, mindre genomtänkta varianter. Själv var jag mest intresserad av att lära mig om kakel och kakling och det visade sig vara ett projekt utan dess like. Lyckligtvis så är mitt projekt att kakla om i köket och det är ett inte fullt så invecklat projekt som t ex badrum. Hur många vet förresten att man använder en primer innan man lägger fuktspärr och kaklar? Jag visste det inte. 

Av målaren fick vi reda på hur man undviker flammiga tak (lägg på mer färg och måla i ljusriktningen så slipper man ”kattfötter”), bästa tejpvarianten och hur man undviker att kanten blir oskarp och att amatörer lägger på alldeles för lite färg. Sen finns det speciell färg som man skall lägga över kvisthål också. 

Faktum är att jag nog mest blev intresserad av att få kostnadsförslag på helentreprenad… 

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: