Ett eget rum

juni 15, 2009

Tematrio – Sommarläsning

Filed under: Böcker,Tematrio — klotho @ 09:07

temasommarMåndagens tema hos Lyran är sommarläsning. Jag gör egentligen inte någon åtskillnad mellan sommarläsning och läsning resten av året. Möjligtvis det som Lyran skriver om, att det ska vara ”lättare läsning” men det behöver jag även när det är tufft på jobbet. Det händer dock att jag ägnar mig åt omläsning av någon serie under sommaren, som Anne på Grönkulla eller Lews Narnia-serie. Det är också en överhängande risk att jag får ägna mig åt den läsning som finns tillgänglig på plats, om jag planerat dåligt. Sigge Stark är en författare som jag förknippar med sommar och sommarstugeläsning. Jag gillar också novellsamlingar, det är perfekt att ha med sig en novellsamling till klipporna och läsa lite mellan doppen, då gör det inte heller något att läsningen blir fragmentarisk.

1 En novellsamling som jag är nyfiken på och som förhoppningsvis kommer med posten idag eller imorgon är En spik, en ros och andra berättelser av den belgiska författarinnan Madeleine Bourdouxhe.

2 Vinterdöd av Rennie Airth (inte så passande sommarnamn direkt) utkommer först i juli men är varmt efterlängtad av mig med många fler eftersom förra boken kom i pocket 2006. Det är den tredje och avslutande delen i trilogin om John Madden och nu har Airth kommit till 1944.

3 Jag har blivit väldigt förtjust i Alexander McCall Smiths serie om Isabel Dalhouise och har två som jag ännu inte hunnit läsa men som jag tror kommer bli perfekt sommarläsning, Rätt inställning till regn och  Det varsamma bruket av komplimanger.

4 kommentarer »

 1. Jag tänker också på Sigge Stark i fuktskadade sommarstugevolymer, som generationer har bläddrat i under regniga sommardagar. Och jag undrar om det inte snart är dags för en omläsning av Narnia-böckerna igen. Jag vill gärna se Caspian-filmen också; jag tyckte mycket om filmatiseringen av Häxan och lejonet som kom för ett par år sen.

  Bourdouxhe har jag aldrig hört talas om, men det tycker jag låter spännande, ska skriva upp det namnet.

  Airth och McCall Smith kan alltid hjälpa till att fördriva några timmar 🙂

  Kommentar av Vixxtoria — juni 15, 2009 @ 09:20 | Svara

  • Jag har ju tyvärr inte sett filmerna, försökte få med mig systersönerna men då hade redan sett dem och sen kom jag av mig. Får väl köpa dem vid tillfälle istället. Narnia är ju egentligen perfekt sommarläsning. Jag kommer faktiskt inte ihåg var jag såg namnet någonstans men sökte på adlibris och tänkte att det lät intressant med novellsamlingen, jag får återkomma i ämnet.

   Kommentar av klotho — juni 15, 2009 @ 10:53 | Svara

 2. Jag har inte ens läst Narnia-böckerna en gång, men jag har redan köpt dem till dottern för framtida bruk. Ska nog bara kika lite i dem innan…

  Kommentar av Lyran — juni 15, 2009 @ 20:58 | Svara

  • Då har både du och dottern något att se fram emot. 🙂

   Kommentar av klotho — juni 15, 2009 @ 21:02 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: