Ett eget rum

juli 19, 2009

Blåa nyanser

Filed under: Böcker,Böcker i färg — klotho @ 12:17

Föga förvånande kom det blåa böcker från Snowflake idag. Här kommer mina!

DSC00019I något osorterad ordning för jag hann plocka ner högen innan jag kom på att jag nog behövde skriva upp dem: Havet – en fantastisk värld, Margaret Atwood: Penelopiaden, Frazer: Den gyllene grenen, Hagwall&Frostenson: Böcker som knäcker, Moore: Lilla boken med stora tankar om Naturvetenskap, Anita Goldman: Våra bibliska mödrar, Susan Nathan: Ett annat Israel, Vivi Edström: Kvällsdoppet i Katthult, Ebba Witt-Brattström: Skrift och drift i trettiotalet – Moa Martinson,  Himmel, helvete och galenskap – Elva författare läser Hjalmar Bergman, The Dictionary of Film Quoations, The Cambridge History of Russian Literature, Eva Joly: Sanningens ögonblick, Nina Solomon: Gränsen, Marint P:n Nilsson: Olympen, Levander: Vem är vem i böckernas värld och Powers: Inred med böcker (som onekligen ser mer grön än blå ut men nu är den med på bild iaf).

DSC00021Framsidan först: Douglas Adams: Liftarens guide till galaxen, Colin Wilson: Outsidern, Richard Adams, Den långa flykten, Mitch Albom: Tisdagarna med Morrie, R L Stevenson: Självmordsklubben, Gunnlaug Ormstungas saga, Dorothy Parker: Stjärna i dagsljus och andra noveller, James Thurber: Walter Mittys hemliga liv och andra noveller, Harry Martinson: Kap farväl

Lilla högen: Knut Ståhlberg: Storklockan i Paris, Christa Wolf: Medea, Lise Nörgaard: Sommargäserna, Walter Tevis: Damgambit, Anne B Ragde. Berlinerpopplarna, Marita van der Vyver: Kackerlackor och änglar (inköpt på Konsum i Tomelilla under en förgänglig jakt på Svenska Ord)

Stora högen: Wladimir Kaminer. Russendisko, Herman Melville: Moby Dick, C S Lewis: Perelandria, Debbie Mayer: Två systrar, Bruce Murkoff: Vattenburen, Will Ferguson: Lycka, Annalisa Forssberger: Minnen från Äppelbo, Shusha Guppy: Ung i Paris, Peter Hedges: Varför deppar Gilbert Grape, Jennifer Crusie: Ska vi slå vad?, Ben Jelloun: Den tjugosjunde natten, Alessandro Baricco: Nittonhundra, Jane Austen: Mansfield Park, Hari Kunzru: Mina revolutioner, Isla Dewer, Familjealbumets hemligheter, Karen Blixen: Ödets lekar, Kate Atkinson: Inte hela världen, A S Byatt De besatta (snart har jag läst den boken lika många gånger som Kamratfesten)

Två som låg på nattygsbordet (och har mer gemensamt än man kan tro) får en egen bild: Didier van Cauwelaert: Enkel biljett och Faïza Guène: Kiffe kiffe imorgon

DSC00022

 

 

 

 

 

 

 

Mina blåa ”reseböcker”:

DSC00027Rolf Kjellström: Breven från Arktis, Stefan Lindgren: Leningrad –  på andra sidan stranden, Wedel&Wetterholm: 63 skäl att åka till Hisingen, Gummerus: Svalorna i Rom, Bonniers kulturguide Sverige, Jan Mosander: Berlin, Shaw-Larkman: Det stora Londonäventyret, Bohuskust, Budapest, Landell: Vattenstaden (Stockholm), Ehlers: Sverige Sweden Schweden

 

 

DSC00024Väldigt blå är denna bok: ”Das schönste deutsche Wort” – Eine Auswahl der schönsten Liebeserklärungen an die deutsche Sprache, med ord som Wirrwarr,Semmelknödeln och Sinneswandel.

 

 

 

 

 

 

Deckarna då? De kommer här:

DSC00026

Laura Lippman: I spindelns nät, ÖVer gränsen – kriminalnoveller, Stieg Trenter: Roparen, Dorothy Sayers: Mördande reklam (mitt första ex var en pocketgåva som tyvärr förlorade sidor med stigande ålder), Colleeen McCullough: Morden i Holloman, Vald McDermid: Glashus och Ett fjärran eko, Laurie King: Med barn, Kate Green: Måne i skärvor, Sjöwall/Wahlöö: Det slutna rummet och terroristerna, Raymond Chandler: Kvinnan i sjön, Agatha Christie: Klockan K och Destination okänd, Stephen Booth: Ett sista andetag, Margery Allingham: Mord i sikte, Karin Alvtegen: Saknad, Reginald Hill: Godmorgon midnatt, Dorph/Pasternak: Avgrundens rand, Mary Stewart: Månspinnerskorna (en helt ljuvlig titel)

8 kommentarer »

 1. Jisses vad du har många!! Och många fina… Jag blir nyfiken på den där (gröna) Inreda med böcker, finns det nåt bra i den? Och inte visste jag att Gilbert Grape var en bok från början.

  A S Byatt… är det den med tortyr som du läser om och om igen? En man som tar mått på sin älskarinna. Det är det enda jag minns, men jag blir osäker på om titeln stämmer. Vad handlar De besatta om?

  Kommentar av snowflake — juli 19, 2009 @ 12:26 | Svara

  • Jag har tyvärr boken med omslag från filmen, för jag lånade boken första gången. Den är kanonbra och faktum är att filmatiseringen är riktigt bra. Har ytterligare en av Hedges böcker, Scotty Ocean (som också är rätt blå inser jag). De besatta är min älsklingsvariant av romaner, d v s olika berättelser i nutid och dåtid som till slut vävs samman. Det handlar om en litteraturforskare som av en slump hittar brevutkast från den poet han forskar om till en okänd kvinna. Han ger sig ut på en litterär jakt, tätt följd i hasorna av ärelystna kollegor. I sitt sällskap har han en specialist på den kvinnliga poet som var den okända kvinnan. Parallellt får man följa de två poeternas möte, relation och litterära alster. Jag måste erkänna att jag inte var så förtjust när jag började läsa i den, köpte den pga en recension i GP en gång i tiden, men den har växt (eller jag). Jag kan inte minnas något om tortyr i boken, med en måttagen älskarinna. 🙂 Funderar på i vilken av hennes böcker det förekommer, men kan inte riktigt komma på vilken det skulle vara.

   Inred med böcker har supermaffiga bilder på bokhyllor och bibliotek (privata), samt ett kapitel och ex libris och bokskötsel. Dessutom finns det beskrivningar på hur man kan bygga sin egen bokhylla. Jag gillar den väldigt mycket och gillar att bläddra i den, det finns uppnåeliga lösningar för en vanlig dödlig i den.

   Kommentar av klotho — juli 19, 2009 @ 13:29 | Svara

 2. A S Byatt låter verkligen som att det vore nåt. Den jag läst var nån markis de Sade-inspirerad historia, men dte låter inte alls som samma.

  Hedge ska noteras.

  Kommentar av snowflake — juli 20, 2009 @ 00:03 | Svara

 3. Jag har köpt A S Byatt. 🙂

  Kommentar av snowflake — juli 21, 2009 @ 09:39 | Svara

  • Ett mycket bra köp! 🙂

   Kommentar av klotho — juli 23, 2009 @ 00:00 | Svara

 4. […] belönades med denna kvartett för 65 kronor. De besatta av A S Byatt som jag precis läst om på Ett eget rum, du Mauriers Rebecca som jag nyss sett som film men nån gång vill jag ju läsa den också, Guld […]

  Pingback av Nya myrfynd « snowflakes in rain — juli 21, 2009 @ 10:53 | Svara

 5. lanni

  Blåa nyanser | Ett eget rum

  Trackback av lanni — oktober 11, 2020 @ 10:43 | Svara

 6. carole

  Blåa nyanser | Ett eget rum

  Trackback av carole — oktober 24, 2020 @ 12:22 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: