Ett eget rum

augusti 13, 2009

Kalasbesök eller vi hade tur med vädret.

Filed under: Film,Musik,Utflykter — klotho @ 12:27

Det blev Kalasbesök på stan igår, men förstahandsalternativet blev ändrat. Tanken var att se Brustna omfamningar men A föreslog Tribute to Dusty Springfield och Augustilunch i Rom* istället. Vi började, som vanligt borde jag kanske skriva, med att fika på Brogyllens och vi pratade så mycket att vi missade nästan hela första kvarten på Dusty-konserten. Vi kom lagom till Son of a preacher man med Pauline och det fick mig nästan att gå ut från scenområdet och inte blev det bättre när kvinnan som presenterade artister och låtar var så otroligt fumlig/nervös/dåligt påläst att man blev generad å hennes vägnar. Sen hade det varit lite roligt med några små korta funderingar över låtval och vilken relation artisterna har/hade till Dusty, men förutom några hyllningar till Göteborg och kollegorna på scen var det märkligt tyst på den fronten. Medverkande artister var Marit Bergman, Rebecka, Törnqvist, Anna Maria Espinosa, Moto Boy, Tingsek, Pauline och Titiyo. Generellt sett och hört så hade de medverkande fantastiska röster men Rebecka, Titiyo och Marit märktes lite extra genom sin scennärvaro. Moto Boy var för mig en ny och mycket positiv upplevelse, fantastisk röst. Pauline hade också en helt fantastisk röst men personligen så tycker jag inte att hennes låtval passar henne, ännu, men om kanske tio år. Son of a preacher man är en fantastisk låt, men det är en låt för en äldre röst, en mogen kvinna som minns det förflutna.

Efter konserten så drog vi oss sakta bort mot Kronhuset och utomhusbio och passerade Gustav Adolfs torg på vägen. Där var det massor av stånd med matförsäljning (engelskt porslin, italienska väskor och en blomstermarknad med fantastiska priser) och vi hamnade framför det franska crêperiet, där vi fick möjlighet att öva franskan och A köpte en crêpe med Grand Marnier medan jag tog kokos och choklad.

Göteborgs filmfestival visar filmer både på Bio Roy och utomhusbio på Kronhusets vägg, på det sistnämnda stället är temat bordets fröjder, så vi såg Augustilunch i Rom, idag visas Sideways och på fredag är det Servitrisen. Sideways har jag i färskt minne och så bekväma bänkar är det inte att jag vill se om den, men på fredag så är planen att vi ska  se Servitrisen.

När biovisningen var slut började regndropparna falla.

4 kommentarer »

 1. Låter som ni också hade en trevlig kväll på stan. Vi borde kanske dragit oss ner till Kronhuset, utomhusbio lät trevligt!

  Kommentar av Lilla O — augusti 13, 2009 @ 14:36 | Svara

  • Det var det, aningen obekväma bänkar men det var en kort film så det gick. Inför fredagens film (om vädret är okej) så ska filt medtagas.

   Kommentar av klotho — augusti 13, 2009 @ 15:14 | Svara

 2. På fredag är det makens tur att svira, för mig blir det fredagsmys och Monsters Inc. En helt okej film om man inte sett den typ 200 gånger! 😀

  Kommentar av Lilla O — augusti 13, 2009 @ 22:24 | Svara

 3. Inte har jag fattat att det är Kalas och Way out west samtidigt, hade kanske ändå varit något… Låter som en sevärd film, Augustilunch. Sideways är däremot en av mina må dåligt-filmer. Undrar o jag ska göra en lista över dem.

  Kommentar av Annaa Mattsson — augusti 15, 2009 @ 16:31 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: